...

Serviciile noastre

Montaj acoperiș

Vrei un acoperiș elegant și sigur? Alege serviciile noastre de montaj acoperișuri.

Montaj învelitoare

 Ai garanție atât pentru materiale, cât și pentru montaj, ca să te simți în deplină siguranță!

Renovare acoperiș

Avem peste 1o ani de experiență în renovarea acoperișurilor.
VEZI TOATE SEVICIILE

Produsele noastre

Țiglă metalică Bilka

Poți opta pentru un acoperiş din țiglă metalică ȋn culori şi nuanțe clasice sau moderne. 

Tablă prefălțuită Bilka

Panourile de acoperiș fălțuite reprezintă o soluție modernă, sigură și rapidă.

Sisteme pluviale Bilka

Oțel suedez de cea mai bună calitate (0,6 mm), zincat pe ambele părți.
VEZI TOATE PRODUSELE

Despre noi

Despre noi

Suntem experți în lucrările de acoperișuri, fațade ventilate și ferestre de mansardă.

Termeni și condiții

Termenii si condițiile de utilizare ale acestui site web și condițiile de vânzare online.

Contact

Cauți cea mai bună soluție pentru acoperișul tău?
ACASĂ

Comentarii –

0

Comentarii –

0

Cele mai mari greșeli făcute la instalarea unei învelitori metalice

Metalul a devenit una dintre cele mai populare soluții de acoperiș în ultimii ani datorită aspectului său modern și longevității în comparație cu acoperișurile tradișionale. Nu este deloc surprinzător că această popularitate a dus la o creștere a cererii pentru instalațiile de acoperișuri metalice.
Volumul mare de clienți este atrăgător, așa că multe firme și personae particulare s-au orientat către această piață. Din păcate, foarte puțini sunt specializați pe învelitori metalice. Asigurați-vă că sunteți bine informat ăn acest sens, pentru a evita durerile de cap. Instalarea necorespunzătoare poate reduce semnificativ durata de viață a acoperișului, poate anula garnția data de producător și chiar poate deteriora structura imobilului.
Mai jos, am menționat cele mai frecvente erori observate la instalarea acoperișurilor metalice și cum puteți evita să faceți aceleași greșeli:
1. Măsurători incorecte
2. Alegerea incorectă a modelului de panou metalic
3. Instalarea incorect a elementelor de fixare
4. Încrețirea învelitorii
5. Folia anticondens
6. Etanșant inadecvat
7. Ventilația acoperișului
8. Lipsă de experiență în instalarea unui acoperiș metalic.

1. Măsurători incorecte

Una dintre cele mai “ușoare” modalități de a întârzia sau de a adăuga costuri pentru proiectul dvs. este să nu măsurați corect acoperișul. Măsurătorile greșite vor duce la comandarea panourilor care au dimensiunea greșită. Recomandăm întotdeauna o măsurătoare pe teren înainte de a comanda panouri pentru.
SFAT PRO: Evitați să comandați materiale pentru acoperiș fără un defiz precis, cu panotaj exact, făcut după măsurătorile din teren. Vedem adesea panouri care sunt fie prea lungi, fie prea scurte din această cauză.

2. Alegerea incorectă a modelului de panou metalic

Pot să apară probleme mari dacă este ales tipul de panou greșit pentru proiectul dvs. Pe piață există o gamă largă de panouri metalice pentru acoperiș în diferite forme și profile. Asigurați-vă că panourile selectate vor asigura etanșeitatea acoperișului dumneavoastră. Alegeți modelul de învelitoare potrivit pentru panta acoperișului dvs.
În funcție de panta acoperișului, învelitorile se pot împărți în 4 categorii:

  • Panta acoperișului < 3⁰
  • Panta acoperișului 3⁰ – 8⁰
  • Panta acoperișului 8⁰ – 12⁰
  • Panta acoperișului > 12⁰

Panta acoperișului < 3⁰
Aceasta este o panta mica, se încadrează în categoria acoperișurilor plate și nu există multe opțiuni care să funcționeze. Cea mai bună soluție de etanșare este membrana hidroizolantă (eventual o hidroizolație lichidăi.
Panta acoperișului 3⁰ – 8⁰
Dacă panta acoperișului dvs. este între 3⁰ și 8⁰, se încadrează în categoria învelitorilor cu pantă mica și vă recomandăm învelitorile din tablă dublufalț.
Panta acoperișului 8⁰ – 12⁰
Dacă panta acoperișului dvs. este între 8⁰ și 14⁰, se încadrează tot în categoria învelitorilor cu pantă mica, dar în afară de învelitorile din tablă dublufalț vă recomandăm și învelitorile din tablă prefălțuită.
Panta acoperișului > 12⁰
Dacă acoperișul dumneavoastră are o pantă de peste 12⁰, atunci majoritatea tipurilor de învelitori metalice sunt potrivite. Puteți allege ce tip de învelitoare doriți, din acest punct de vedere.

3. Instalarea incorect a elementelor de fixare

Elementele de fixare instalate incorect reprezintă unul dintre cele mai comune motive pentru scurgerile din acoperișul metalic. Elementele de fixare trebuie să respecte criteriile stabilite de producătorul învelitorii în cee ace privește densitatea pe/m2 și tehnoologia de montaj.
SFAT PRO: Șuruburile de fixare (în cazul sistemelor de fixare vizibile, perpendicular pe planul șarpantei) nu trebuie să fie nici prea strânse nici slabe. Dacă șaiba este decentrată și vizibilă, atunci elementele de fixare au fost strânse excesiv. Dacă garniturile nu sunt comprimate ferm pe suprafață, atunci elementele de fixare sunt insuficient strânse

4. Încrețirea

Încrețirea la stres, este ondularea vizibilă în zonele plate ale acoperișului metalic. Este prezentă în toate panourile metalice, datorită procesului de formare a ruloului și nu este un motiv de respingere. Cu toate acestea, poate fi mai vivibilă pe anumite panouri. Încrețirea este mai vizibilă pe panourile cu suprafețe plane.
Când acest fenomen de încrețire este foarte vizibil la învelitorile din tablă fălțuită, poate fi un motiv de îngrijorare. Poate fi rezultatul strângerii incorect a elementelor de fixare, poate rezulta și din faptul că nu sunt plasate corect clemele. Clemele trebuie fixate pe panou fără a-l forța.

5. Folia anticondens

Folosirea unei folii de proastă calitate sau omiterea completă a acesteia este o eroare obișnuită de instalare care poate fi evitată cu ușurință. Folia anticondens trebuie utilizată întotdeauna, deoarece oferă un strat suplimentar de protecție împotriva condensului și infiltrațiilor minore, reducând la minimum probabilitatea scurgerilor prin acoperiș.
ATENȚIE! Utilizarea unei folii inadecvate poate duce la anularea garanției date de producătorul învelitorii.

6. Etanșant inadecvat

Etanșanții sunt folosiți pentru a asigura hidroizolația unor elementele care ar putea compromite acoperișul. Atunci când nu este aplicat corect, acoperișul este predispus la scurgeri.
De asemenea, este important să fie utilizat un material de etanșare special conceput pentru acoperișuri metalice. Este posibil ca alte tipuri să nu adere la vopseaua de pe panouri. De asemenea, etanșantul trebuie să fie suficient de flexibil încât să se poată extinde cu metalul fără a-și pierde etanșarea.

7. Ventilația acoperișului

Construirea unui acoperiș ventilat eficient presupune realizarea unui spațiu deschis pe sub toată suprafața învelitorii, indiferent de tipul de învelitoare folosit. Dacă pentru învelitorile portante tip țiglă realizăm spațiul deschis cu ajutorul structurii de șipci și contra-șipci, în cazul șindrilelor bituminoase spațiul deschis se realizează sub astereala portantă (de care este fixată înveiltoarea) într-o construcție cu simplă sau dublă astereală folosind ca și distanțiere contra-șipci.
De obicei, înălțimea spațiului de ventilare trebuie să fie cuprinsă între 4 și 6 cm. Aerul trebuie sa poată circula liber dinspre streașină (cota inferioară a învelitorii) spre coamă (cota maximă a învelitorii), admisia de aer urmând a fi asigurată în zona streșinii în timp ce evacuarea de aer trebuie asigurată cât mai asproape de coamă. Există și soluția moderna, cu covor de ventilație, pentru invelitorile plate, din tablă fălțuită și prefălțuită

8. Experiență în instalare a acoperișului metalic

Sistemele de acoperiș metallic sunt de diverse tipuri și este important ca profesionistul care lucrează să aibă experiență specifică cu aceste acoperișuri metalice. Instalare a unui acoperiș metalic trebuie făcută de profesioniști
SFAT PRO: Asigurați-vă că angajați un montator calificat pentru orice fel de lucrare la acoperișul dvs. Puneți întrebări, în timpul consultării, pentru a vă asigura că angajați un montator calificat în acoperișuri cu experiență anterioară în acoperișuri metalice.

$
Aveți nevoie de un acoperiș nou?
$
Doriți să înlocuiți vechiul acoperiș?
$
Aveți probleme cu acoperișul?
$
Doriți o soluție tehnică?
$
Nu știți ce învelitoare să alegeți?
$
Doriți referințe despre producători?
$
Vreți să știți cum lucrăm?
$
Doriți detalii despre garanție?
$
Doriti un deviz pentru acoperiș?

0 Comentarii

Te-ar mai putea interesa:

X
Coșul meu
Coșul tău este gol.

Se pare că încă nu ai ales produse.