...

Serviciile noastre

Montaj acoperiș

Vrei un acoperiș elegant și sigur? Alege serviciile noastre de montaj acoperișuri.

Montaj învelitoare

 Ai garanție atât pentru materiale, cât și pentru montaj, ca să te simți în deplină siguranță!

Renovare acoperiș

Avem peste 1o ani de experiență în renovarea acoperișurilor.
VEZI TOATE SEVICIILE

Produsele noastre

Țiglă metalică Bilka

Poți opta pentru un acoperiş din țiglă metalică ȋn culori şi nuanțe clasice sau moderne. 

Tablă prefălțuită Bilka

Panourile de acoperiș fălțuite reprezintă o soluție modernă, sigură și rapidă.

Sisteme pluviale Bilka

Oțel suedez de cea mai bună calitate (0,6 mm), zincat pe ambele părți.
VEZI TOATE PRODUSELE

Despre noi

Despre noi

Suntem experți în lucrările de acoperișuri, fațade ventilate și ferestre de mansardă.

Termeni și condiții

Termenii si condițiile de utilizare ale acestui site web și condițiile de vânzare online.

Contact

Cauți cea mai bună soluție pentru acoperișul tău?
ACASĂ

Comentarii –

0

Comentarii –

0

Cel mai bun acoperiș metalic pentru clădiri rezidențiale

Ce acoperiș metalic este potrivit pentru mine?

Ești în căutarea unui acoperiș metalic pentru casa sau veranda ta. Bineînțeles că vrei să știi care sistem de acoperiș metalic este cel mai bun.
Toate tipurile de sisteme de acoperiș metalice își au locul lor în industria acoperișurilor. Cu toate acestea, există unul care este alegerea potrivită pentru tine.
Bauman Grup se mândrește cu informarea corectă și consilierea proprietarilor de case, cum ești și tu, astfel încât să poți lua deciziile corecte. Și dacă ne alegi pe noi pentru a ne ocupa de e acoperișul tău, te poți baza pe o manoperă de înaltă calitate și pe experiența noastră de peste 10 ani.
Să intrăm în subiect și să vedem ce sistem de acoperiș metalic este potrivit pentru acoperișurile rezidențiale.

Ce diferențiază acoperișurile metalice?

În funcție de tehnologia de fixare, există două tipuri de sisteme de acoperiș metalic dintre care puteți alege:

  1. tablă fălțuită
  2. panouri metalice

Ambele sisteme de acoperiș metalic sunt utilizate în industria acoperișurilor, dar anumite variante sunt folosite mai mult pentru clădiri rezidențiale.
Diferența majoră dintre cele două sisteme se rezumă la comportamentul lor diferit la sub acțiunea forțelor de contracție și dilatare.

De exemplu, panourile unui sistem de acoperiș metalic din tablă fălțuită sunt blocate împreună la îmbinări. Dar, sub fiecare nervură este o clemă care fixează panourile de șarpantă și le permite să alunece liber înainte și înapoi pe măsură ce metalul este supus expansiunii termice.

Pe de altă parte, un sistem de acoperiș metalic cu panouri fixate prin înșurubare (cu elemente de fixare expuse) este instalat prin șuruburi care sunt înșurubate direct prin panou. Acest lucru limitează mișcările generate de dilatarea și contracția termice. Deoarece nu există suficent loc pentru a se extinde și a contracta, șuruburile vor fi forțate, se vor slăbi și va trebui să plătiți periodic pentru a strânge și în cele din urmă, pentru a înlocui șuruburile cu unele cu undiametru mai mare.

Poți instala un acoperiș metalic de acest tip pe casa ta? Da. Cu toate acestea, trebuie să iei în calcul două aspecte: vor fi costuri de întreținere și va fi mai predispus la scurgeri prin acoperiș.

Panouri fixate prin înșurubare

Forțele generate de dilatarea și contracția termice sunt atenuate prin profilarea (încrețirea) panourilor metalice. Profilarea se poate face doar în sensul scurgerii apei (cazul tablei cutate) sau în ambele sensuri (cazul țiglei metalice), cu avantajele evidente.
Și aici, în funcție de tehnologia de fixare, există două tipuri de sisteme de acoperiș metalic:

  1. cu fixare în plan vertical (perpendicular pe planul șarpantei)
  2. cu fixare în planul șarpantei

Exisă două diferențe majore: comportamentul diferit sub acțiunea forțelor de contracție și dilatare și comportamentul diferit l sub acțiunea curenților de aer.
Șuruburile care fixează, in plan vertical, panourile unui sistem de acoperiș metalic, sub actiunea forțelor portante și de dilatare, tind să fie smulse. Chiar dacă nu sunt smulse, se slăbesc, șaiba nu mai etanșează perforația și se produs infiltrații.
Învelitorile metalice cu fixare în plan vertical, prin înșurubare:

  • țiglă metalică
  • tablă cutată

MENȚIUNE: Poți instala un acoperiș metalic de acest tip pe casa ta? Da. Cu toate acestea, trebuie să iei în calcul două aspecte: vor fi costuri de întreținere și va fi mai predispus la scurgeri prin acoperiș.

Pe de altă parte, șuruburile (sau cuiele) care fixează, in planul șarpantei, panourile unui sistem de acoperiș metalic, sub actiunea forțelor portante și de dilatare, sunt forțate în plan orizontal și este foarte greu să fie smulse.
nvelitorile metalice cu fixare în planul șarpantei:

  • țiglă metalică (dacă profilul permite)
  • țiglă metalică acoperită cu piatră naturală

Tablă fălțuită

Un acoperiș metalic din tablă fălțuită nu necesită întreținere specială

Fiecare acoperiș are nevoie de întreținere pentru a ne asigura că nu are probleme pe toată durata de viață. Cu toate acestea, întreținerea de care are nevoie acoperișul tău depinde de tipul de acoperiș pe care îl alegi.

Un mare avantaj al acoperișului din tablă fălțuită este că nu necesită la fel de multă întreținere ca alte tipuri de acoperiș. După ce este instalat, nu este necesară întreținere, cu excepția străpungerilor, cum ar fi guri de aerisire, ventilații, coșuri de fum, etc.

Pe lângă acest aspect, curățarea este singura întreținere generală necesară și cum se face este o alegere personală pentru fiecare. Prin comparație, șuruburile panourilor metalice trebuie stânse/înlocuite la fiecare 5 ani pentru a preveni scurgerile sau înainte ca o furtună puternică să distrugă tot acoperișul.

Durata de viață a unui acoperiș metalic din tablă fălțuită este periada în care acoperișul își îndeplinește funcția fără probleme. Te poți gândi la asta ca la randamentul investiției pe care ai făcut-o în acoperișul tău.

Un avantaj uriaș pe care îl are un acoperiș metalic din tablă fălțuită față de majoritatea tipurilor de acoperiș este durabilitatea și longevitatea acestuia. Noul tău acoperiș metalic din tablă fălțuită vine cu o garanție de până la 30 de ani pentru culoare (în funcție de finisajul pe care îl alegi. Atâta timp cât este montat corect , nu există niciun motiv pentru care să nu beneficiezi de această garanție. Totuși, doar pentru că garanția vopselei este expirată nu înseamnă că finisajul va dispărea după 30 de ani. Noul tău acoperiș metalic din tablă fălțuită ar putea avea o durată de viață de peste 50 de ani.

Prin comparație, ai putea obține 20 de ani de viață de la un acoperiș metalic din panouri fixate prin înșurubare. Cu întreținere periodică, l-ai putea prelungi viața la 30 de ani. Dar amintește-ți că, va trebui să plătești pe cineva pentru a strânge/schimba șuruburile la fiecare 5 ani, dacă vrei să profiți la maximum.

Cât costă cele două tipuri de acoperișuri metalice?

Chiar dacă un sistem de acoperiș metalic din tablă fălțuită este recomandat în scopuri rezidențiale, puteți alege un sistem de acoperiș metalic cu șuruburi. Ține cont de toate lucrurile pe care le-am discutat în acest articol atunci când iei decizia.

Dar înainte de a lua această decizie, mai este încă un lucru pe care trebuie să-l știi: cât costă cele două tipuri de sisteme de acoperiș metalic.

Costul oricărui tip de acoperiș este întotdeauna un factor important în procesul decizional al proprietarului. De aceea, dorim să vă ajutăm și mai mult prin defalcarea costului unui acoperiș metalic din tablă fălțuită față de un acoperiș metalic cu panouri înșurubate.

Aici, la Bauman Grup, ne-am propus să-ți oferim servicii de înaltă calitate pentru acoperișuri. Fie că este vorba de reparații ale acoperișului sau de înlocuirea completă a acoperișului, poți conta pe noi și pe garanția noastră că vom fi mereu acolo pentru tine și pentru acoperișul tău.

Verificați cât costă acoperișul metalic pentru a vedea bugetul de care aveți nevoie pentru ambele sisteme de acoperiș metalic.

$
Aveți nevoie de un acoperiș nou?
$
Doriți să înlocuiți vechiul acoperiș?
$
Aveți probleme cu acoperișul?
$
Doriți o soluție tehnică?
$
Nu știți ce învelitoare să alegeți?
$
Doriți referințe despre producători?
$
Vreți să știți cum lucrăm?
$
Doriți detalii despre garanție?
$
Doriti un deviz pentru acoperiș?

0 Comentarii

Te-ar mai putea interesa:

X
Coșul meu
Coșul tău este gol.

Se pare că încă nu ai ales produse.